Privatumo politika

Elsis įmonių grupės privatumo politika parengta pagal Bendrąjį asmens duomenų apsaugos reglamentą (EU 2016/279) ir kitus Lietuvos bei Europos Sąjungos teisės aktus.

Elsis įmonių grupė vertina asmens duomenų apsaugą, todėl siekia, kad grupės veikla atitiktų nustatytą reglamentavimą. Ši Privatumo Politika (toliau – Politika) nustato, kaip Elsis grupės įmonės kaip duomenų valdytojas elgiasi su internetinės svetainės www.elsis.lt  lankytojų ir klientų asmens duomenimis pagal Bendrąjį asmens duomenų apsaugos reglamentą (EU 2016/279) ir kitus teisės aktus, tiek Lietuvos, tiek Europos sąjungos.

Ši Politika taikoma, kai Elsis grupės įmonės (toliau Elsis arba mes) renka asmens duomenis, surinktus šioje internetinėje svetainėje. Lankydamiesi mūsų puslapyje, Jūs sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi pagal šią Politiką.

Asmens duomenys

Asmens duomenys – tai bet kokia informacija apie fizinį asmenį, kurio tapatybė nustatyta arba kurio tapatybę galima nustatyti (duomenų subjektas); fizinio asmens tapatybę galima nustatyti tiesiogiai arba netiesiogiai, visų pirma pagal identifikatorių, kaip antai vardą ir pavardę, asmens identifikavimo numerį, buvimo vietos duomenis ir interneto identifikatorių arba pagal vieną ar kelis to fizinio asmens fizinės, fiziologinės, genetinės, psichinės, ekonominės, kultūrinės ar socialinės tapatybės požymius.

Asmens duomenų, kuriuose renkame, kategorijos

Tai asmeninė informacija, kurią Jūs savo aktyviais veiksmais pateikiate mums, pildydami įvairias formas. Kai per mūsų puslapį registruojatės mūsų skelbiamuose ar organizuojamuose renginiuose, seminaruose, ieškote laisvų darbo vietų, pateikiate vienkartinius prašymus ar pareiškimus, mes galime paprašyti Jūsų užpildyti tam tikras formas, kuriose pateiksite savo asmens duomenis.

Šiuo metu renkama tokia informacija:

Svetainės naudotojai gali atsiųsti savo paklausimą, pranešimą ar pageidavimą svetainėje suvedę savo vardą pavardę ir el. paštą ( svetainės skiltis – Kontaktai „Susisiekite“). Informacija gaunama el. paštu į info@elsis.lt pašto dėžutę.

Asmens duomenų tvarkymo tikslai

  • Gerinti komunikaciją – Jūsų pateiktas elektroninio pašto adresas gali būti panaudojamas, siekiant atsakyti į mums pateiktus klausimus.

Asmens duomenų gavėjai

Mes galime pasidalinti Jūsų asmens duomenimis tik su Elsis įmonių grupės narėmis, tačiau tik tuo atveju, jeigu tai yra pagrįstai reikalingai ir tik tais tikslais, kurie nustatyti šioje Politikoje.

Mes neparduodame, kitaip neperduodame Jūsų asmens duomenų trečiosioms šalims, išskyrus toms įmonėms, kurios yra patikimos ir padeda mums palaikyti šią svetainę technine prasme ir kurios yra įsipareigoję saugoti gautos informacijos konfidencialumą bei nenaudoti jokiems kitiems tikslams, kuriems nesate davę sutikimo. Mes galime atskleisti Jūsų asmeninę informaciją tais atvejais, kai tai yra būtina pagal teisės aktus, kai tai būtina apsaugant mūsų ar kitų asmenų teises, turtą ar saugumą.

Jeigu Jūsų asmens duomenis būtų ketinama atskleisti kitiems gavėjams, nei numatyta šioje Politikoje, mes Jus apie tokį atskleidimą informuosime Jūsų asmens duomenų surinkimo metu bei paprašysime Jūsų sutikimo tokiam atskleidimui.

Slapukai (Cookies)

Slapukas (angl. Cookies) – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto tinklalapio ir įrašomas į lankytojo kompiuterio kietąjį diską (jei lankytojas su tuo sutinka), kad tinklalapio administratorius galėtų atskirti lankytojo kompiuterį ir matyti jo veiklą internete.

Unikalus numeris identifikuoja lankytojo naršyklę kiekvieną kartą jam apsilankius tinklalapyje. Slapukai neleidžia interneto tinklalapiams įsiminti jokios asmeninės lankytojo informacijos (tokios kaip lankytojo vardas ir adresas), kurį vartotojas galėtų pamiršti įslaptinti.

Jį naudojant tinklalapyje atsimenama informacija apie apsilankymą, pvz., pageidaujama kalba ir kiti nustatymai. Todėl kitas apsilankymas gali būti paprastesnis, o svetainė naudingesnė. Slapukai atlieka svarbias funkcijas, jų pagalba efektyviau naudojamas žiniatinklis.

Slapukai naudojami atsiminti vartotojo saugios paieškos nuostatas, suskaičiuoti statistiką analitiniais tikslais – kiek lankytojų apsilanko tinklalapyje.

Savo naršyklėje galite išjungti slapukų išsaugojimo funkcionalumą ir/ar ištrinti slapukus, tačiau tuomet gali neveikti kai kurios internetinės svetainės funkcijos.

Kiek laiko saugome Jūsų asmens duomenis

Jūsų duomenis saugosime tik tiek, kiek yra reikalinga tam tikslui, kuriam duomenys buvo surinkti, pasiekti. Jeigu asmens duomenys bus renkami kitiems tikslams, nei nurodyta šioje Politikoje, Jūs būsite informuoti apie atitinkamų duomenų tvarkymo ir saugojimo terminus ir bus gautas Jūsų sutikimas tokiam duomenų tvarkymui.

Jūsų kaip duomenų subjekto  teisės

  • žinoti apie savo asmens duomenų rinkimą – asmuo turi teisę būti informuotas, kokius asmens duomenis apie jį renka duomenų valdytojas, kokiu tikslu jie renkami, kam ir kokiu tikslu jie gali būti teikiami ir kokios asmens duomenų nepateikimo pasekmės;
  • susipažinti su surinktais savo asmens duomenimis ir kaip jie tvarkomi – turi teisę prašyti pateikti informaciją apie tai, kokie ir kokiu tikslu jo asmens duomenys yra tvarkomi; toks išrašas gali būti pateikiamas nemokamai vieną kartą per metus;
  • reikalauti ištaisyti, patikslinti ar papildyti neteisingus ar neišsamius jo asmens duomenis, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti savo asmens duomenų tvarkymą;
  • pateikti skundą priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Duomenų subjektai, norėdami įgyvendinti savo teises, kreipiasi į Duomenų valdytoją el. paštu info@elsis.lt arba telefonu +370 5 268 8188.

Perdavimas į kitas pasaulio šalis

Elsis neperduos Jūsų asmens duomenų už ES ribų be atskiro Jūsų informavimo apie tai.

ES ribose Jūsų asmens duomenys, surinkti šioje Politikoje nurodytais tikslais gali būti teikiami trečiosioms šalims tik tais atvejais, kurie nurodyti šioje Politikoje.

Nuorodos į kitas internetines svetaines

Savo svetainėje mes pateikiame nuorodas į kitas internetines svetaines, kurios yra susijusios su Elsis grupe. Kiekvienai Elsis įmonių grupei ir jos internetinei svetainei taikoma ši Politika.

Tačiau mes galime pateikti nuorodas ir į trečiųjų šalių internetines svetaines. Tokiose svetainėse yra pateikiamos atitinkamos trečiųjų šalių privatumo politikos ir taisyklės. Mes nesame atsakingi už Jūsų veiksmus tokiose internetinėse svetainėse.

Politikos keitimas

Elsis turi teisę atnaujinti ar keisti šią Politiką bet kuriuo metu. Prašome kartas nuo karto apsilankyti svetainėje ir susipažinti su paskutine paskelbta  Politikos versija.

Atnaujinta Politikos versija paskelbta: 2018 05 20.

Susisiekite su mumis

Jeigu turite bet kokių klausimų dėl Politikos ar dėl Jūsų duomenų tvarkymo, prašome rašyti mums elektroniniu paštu info@elsis.lt arba skambinti telefonu +370 5 268 8188.