Sutartis dėl „Baltic Connector“ sausumos dujotiekio automatizavimo darbų

Elsis ts

UAB „Elsis TS“ pasirašė subrangos sutartį su konsorciumu, kurį atstovauja įmonės AS „EG Ehitus“, AS „Scanweld“ ir UAB „Alvora“ dėl „Baltic Connector“ dujotiekio Estijos pusėje automatikos sistemos statybos darbų.

„Baltic Connector“ projektą bendrai vykdo Suomijos įmonė „Baltic Connector Oy“ kartu su Estijos dujų perdavimo sistemos operatoriumi „Elering AS“. „Baltic Connector“ – tai dujotiekio jungtis tarp Suomijos ir Estijos leisianti sujungti Suomijos dujų rinką su Baltijos šalių tinklu ir dujų saugykla Latvijoje, o per Batijos šalis sujungti su bendrąja Europos energijos rinka.

„Baltic Connector“ jungtį sudaro 21 km sausumos dujotiekio dalis Suomijoje, 77 km jūrinė dalis tarp Inkoo Suomijoje ir Paldiski Estijoje ir 55 km sausumos dalis Estijos teritorijoje.

Šios sutarties vykdymo metu bus atlikti „Baltic Connector“ Estijos dalies sausumos dujotiekio dujų redukavimo stoties (GRS), linijinių uždarymo įtaisų stočių (LVS) ir kontrolinio įtaiso paleidimo ir priėmimo stočių (PS) automatizavimo darbai.

Projektas prisidės prie „Baltic Connector“ dviejų krypčių gamtinių dujų vamzdyno tarp Suomijos ir Estijos dalies statybos, kuri apjungia Kiili-Paldiski DN700 MOP54 dujotiekį.

Sutarties vertė viršija 750 000 eurų, darbus etapais planuojama užbaigti iki 2019 rugsėjo 20 d.

Plačiau apie „Baltic Connector“ projektą galite sužinoti peržiūrėję video: http://balticconnector.fi/wp-content/uploads/2017/11/BalticConnector_MASTER_V011_ENG_1280x720.mp4?_=1